Clicker

Clicker


Hoe werkt de Clicker?

 

 

Op de eerste plaats kan u de clicker gebruiken voor veel dieren te trainen. Dus dit is zeker niet alleen voor honden bedoeld.


Door uw dier te leren dat er na de click altijd iets aangenaams volgt (snoepje, spelen,een heerlijke aai), leert hij heel snel te werken voor de click.

Uw dier wordt in tegenstelling tot de traditionele methoden niet gedwongen of gemanipuleerd om een bepaald gedrag te laten zien, maar wordt gemotiveerd om het gewenste gedrag te vertonen.

Hierdoor kunt u heel goed ‘timen’: u bent in staat precies op het moment dat uw dier het goede gedrag vertoont te clicken en uw dier dus aan te geven dat dát precies was wat u bedoelde. U zult verstelt staan hoe snel uw dier het door heeft!

Dit vraagt van de geleider heel wat meer denkwerk. Mensen zijn het immers gewoon om hun hond te straffen als hij wat verkeerd doet of hem in het gewenste gedrag te dwingen als hij het niet direct uitvoert.

De basisprincipes van clickertraining zijn heel eenvoudig.  Met een clicker  wordt een geluidje gemaakt, en daarna krijgt uw hond een lekker snoepje. Als dat een aantal keren is gebeurd, heeft uw hond begrepen dat het geluidje, de click, betekent dat er lekkers volgt. Zodra uw hond dit door heeft, kan de clicker gebruikt worden om uw hond op een positieve en zeer leerrijke en leuke manier te trainen.

 

Deze trainingsmethode is door iedereen te gebruiken, volwassenen en kinderen. Er komt geen lichamelijke inspanning bij kijken, dus iedereen kan met de clicker werken.

Ook kan het toegepast worden op veel dier soorten (Paard, hond, kat, konijn, varken, vogel etc.), groot of klein het zal zeer gemakkelijk gaan.

Wij leren het u bij uw hond bij Saskia's Dogcenter graag stap voor stap aan.

Hoe werkt het leerproces bij honden?

Honden leren  (net als mensen)  door te associëren: wat is leuk en wat is niet leuk?

Gedrag dat leuke dingen oplevert, lustgevoelens geeft, willen ze graag herhalen.

Hoe snel had uw hond door waar de koekjes vandaan komen? Of dat de riem pakken betekent dat hij uit gaat?

Een opleiding bij Saskia's


Iedereen kan bij ons les volgen of bijsturing krijgen. Of je nu al lid bent van een hondenschool, zeer fanatiek meedoet aan wedstrijden of gewoon omdat je graag af en toe doelgericht een paar lessen wilt volgen.

Wij staan graag voor u klaar met advies op maat.

Laatste nieuwtjes

Onze website hebben we grondig aangepast en in een nieuw jasje gestoken

15 juli 2019

We hebben onze cursussen van septemebr 2019 tot dec 2019 online staan

01 Juli 2019

Blijf in contact met ons:


Saskia's Dogcenter

Boutsersemdreef 28/3

2240, Zandhoven

BTWnr. BE00548703660

Email: info@saskias.be

Tel.nr: (0032) 0470295156

Copyright @ All Rights Reserved