Hoe werkt de Clicker?

 

Welkom op de website van dierenspeciaalzaak Saskia's te Zandhoven

Uniek concept onder 1 dak…

Speciaalzaak voor Hond en Kat - Indoor hondentraining - Self-Dog-Wash - Borduurservice - Honden fashion

 

U bevind zich hier: Indoor Training> Lessen volgen>Hoe werkt de Clicker?

Hoe werkt de Clicker?

 

 

De clicker

Door de hond te leren dat er na de click altijd iets aangenaams volgt (snoepje, spelen,een heerlijke aai), leert hij heel snel te werken voor de click.

De hond wordt in tegenstelling tot de traditionele methoden niet gedwongen of gemanipuleerd om een bepaald gedrag te laten zien, maar wordt gemotiveerd om het gewenste gedrag te vertonen.

Hierdoor kunt u heel goed ‘timen’: u bent in staat precies op het moment dat uw hond het goede gedrag vertoont te clicken en uw hond dus aan te geven dat dát precies was wat u bedoelde. U zult verstelt staan hoe snel uw hond het door heeft!

Dit vraagt van de geleider heel wat meer denkwerk. Mensen zijn het immers gewoon om hun hond te straffen als hij wat verkeerd doet of hem in het gewenste gedrag te dwingen als hij het niet direct uitvoert.

 

De basisprincipes van clickertraining zijn heel eenvoudig. Met een clicker wordt een geluidje gemaakt, en daarna krijgt uw hond een lekker snoepje. Als dat een aantal keren is gebeurd, heeft het dier begrepen dat het geluidje, de click, betekent dat er een snoepje volgt. Zodra uw hond dit door heeft, kan de clicker gebruikt worden om uw hond te trainen.

 

Deze trainingsmethode is door iedereen te gebruiken, volwassenen en kinderen. Er komt geen lichamelijke inspanning bij kijken, dus iedereen kan met de clicker werken.

Ook kan het toegepast worden op iedere hond, groot of klein het zal zeer gemakkelijk gaan.

Wij leren het u en uw hond stap voor stap aan.

 

Hoe werkt het leerproces bij honden?

Honden leren (net als mensen) door te associëren: wat is leuk en wat is niet leuk?

Gedrag dat leuke dingen oplevert, lustgevoelens geeft, willen ze graag herhalen.

Hoe snel had uw hond door waar de koekjes vandaan komen? Of dat de riem pakken betekent dat hij uit gaat?